Рецепт “Свинина по-азійськи з рисом та грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хвилин
У 1 порції: 560 ккал, 39 г білків,
23 г жирів, 45 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 200 г довгозерного рису
❯ 600 г свинини
❯ 8 зірочок анісу
❯ 4 палички кориці
❯ 200 г свіжих грибів шиїтаке
❯ 2 ст. л. цедри апельсина, нарізаною тонкими смужками
❯ 100 мл вустерського соусу
❯ 2 ст. л. соєвого соусу
❯ 120 мл рисового вина
❯ листочки базиліка для прикраси
❯ сіль
Покроковий процес приготування свинини по-азійськи
Крок 1
Нагріти духовку до 200 °. Рис ретельно промити та відварити у достатній кількості підсоленої води до напівготовності. Відкинути рис на сито і дати рідини повністю стекти.
Крок 2
Свинину вимити, обсушити паперовий рушник і нарізати невеликими шматочками. Гриби протерти вологою серветкою.
Крок 3
Підготувати 4 аркуші пергаментного паперу (20×30 см). На середину кожного листа викласти порцію рису, свинини та грибів, додати цедру апельсина, по 1 паличці кориці та 2 зірочки анісу. У мисці змішати вустерський та соєвий соуси з рисовим вином, злегка збити та збризкати сумішшю підготовлені продукти. Пергамент щільно загорнути, краї зафіксувати.
Крок 4
Запікати свинину з рисом та грибами 20–25 хв. Готове страву викласти на порційні тарілки та подати гарячим, акуратно розгорнувши пергамент. Прикрасити листочками базиліка.