Рецепт “Тарт із полуницею на заварному кремі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6-8 порцій:
❯ 500 г полуниці
Для тесту:
❯ 75 г цукру
❯ 1 яйце
❯ 250 г борошна
❯ 125 г вершкового масла
Для крему:
❯ 100 г цукру
❯ 4 жовтки
❯ 350 мл молока
❯ 25 г борошна
❯ 1 пакетик ванільного цукру
Для глазурі:
❯ 1 пакетик желе для торта
❯ 3 ст. л. полуничного джему
❯ 200 мл води
Покроковий процес приготування тарту із полуницею
Крок 1
Для тіста масло порубати, просіяти на нього борошно, додати цукор і розім’яти руками в крихту. Вбити яйце, вимісити однорідне тісто і помістити його в холодильник на 30 хв. Тісто тонко розкотити та вислати їм форму, зробивши борти. Накрити тісто листом пергаменту, насипати сухий горох і випікати 15-20 хв при 180 °.
Крок 2
Для крему жовтки розтерти з цукром до біла, підмішати борошно. У сотейнику довести до кипіння молоко, розчинити в ньому ванільний цукор і, збиваючи, влити жовткову суміш. Повернути сотейник на вогонь і, помішуючи, готувати, поки маса не почне густіти. Дати крему повністю охолонути..
Крок 3
Полуницю вимити, обсушити, ягоди нарізати половинками. Крем викласти рівним шаром на основу та укласти нього ягоди зрізом вниз.
Крок 4
Для глазурі джем протерти через сито та розбавити водою. Додати суміш для желе, добре перемішати, довести до кипіння і варити 1 хв. Масою полити тарт і дати їй затвердіти.