Рецепт “Тартифлет по-савойськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 1,5 кг картоплі
❯ 2 цибулини
❯ 120 г копченого сала
❯ 100 мл білого сухого вина
❯ 240 г середньо твердого сиру
❯ 1 зубок часнику
❯ 100 мл жирних вершків
❯ вершкове масло
❯ перець
Покроковий процес приготування тартифлета
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Цибулю очистити та нарізати тонкими півкільцями. Часник очистити та придушити широким лезом ножа. Сало нарізати тонкими брусочками.
Крок 2
На сковороді обсмажити сало на невеликій кількості олії. Додати цибулю та обсмажувати бл. 5 хв. Влити вино, покласти часник і готувати 2-3 хв.
Крок 3
Картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати тонкими скибочками. У каструлі залити картоплю достатньою кількістю холодної води, посолити, довести до кипіння та варити 15 хв. Воду злити.
Крок 4
У форму для запікання викласти кілька шарів картоплю і сало з цибулею, кожен шар посолити та поперчити.
Крок 5
Сир нарізати скибочками середньої товщини та викласти на продукти. Влити у форму вершки та запікати страву 30хв.