Перейти до вмісту
Головна » Тартифлет по-савойськи

Тартифлет по-савойськи

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Тартифлет по-савойськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ 1,5 кг картоплі
    ❯ 2 цибулини
    ❯ 120 г копченого сала
    ❯ 100 мл білого сухого вина
    ❯ 240 г середньо твердого сиру
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 100 мл жирних вершків
    ❯ вершкове масло
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування тартифлета

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Цибулю очистити та нарізати тонкими півкільцями. Часник очистити та придушити широким лезом ножа. Сало нарізати тонкими брусочками.

    Крок 2

    На сковороді обсмажити сало на невеликій кількості олії. Додати цибулю та обсмажувати бл. 5 хв. Влити вино, покласти часник і готувати 2-3 хв.

    Крок 3

    Картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати тонкими скибочками. У каструлі залити картоплю достатньою кількістю холодної води, посолити, довести до кипіння та варити 15 хв. Воду злити.

    Крок 4

    У форму для запікання викласти кілька шарів картоплю і сало з цибулею, кожен шар посолити та поперчити.

    Крок 5

    Сир нарізати скибочками середньої товщини та викласти на продукти. Влити у форму вершки та запікати страву 30хв.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Тартифлет по-савойськи. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *