Рецепт “Тістечка з дріжджового тіста” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 годин 10 хвилин
У 1 порції: 190 ккал, 4 г білків,
6 г жирів, 29 г вуглеводів
Інгредієнти
На 20 шт.
❯ 500 г борошна
❯ 250 мл молока
❯ 75 г цукру
❯ 100 г топленого свинячого жиру
❯ 1/2 кубика (21 г) свіжих дріжджів
❯ 1 яйце
❯ дрібка солі
❯ 20 слив (свіжих чи заморожених)
❯ цукрова пудра для посипання
Покроковий процес приготування тістечок з дріжджового тіста
Крок 1
Приготувати опару. Молоко нагріти до 37 ° і розвести в ньому дріжджі. Всипати цукор, перемішати. Борошно просіяти гіркою у велику миску, посередині зробити поглиблення. Влити туди розведені в молоці дріжджі,
перемішати. Накрити миску чистою серветкою та залишити в теплому місці на 15 хв.
Крок 2
До опари додати щіпку солі, топлений свинячий жир та яйце. Вимішувати тісто, поки воно не почне відставати від стін миски. Дати тесту підійти в теплому місці 1 год, накривши посуд чистою серветкою
Крок 3
Тісто, що підійшло розділити на 20 частин і розкотити кожну квадратний пласт. У центр кожного пласта викласти по 1 зливі без кісточки, краї підтягнути до центру та защипати.
Крок 4
Конвертики, що вийшло перекласти на вистелений папером для випікання лист і залишити на 20 хв у теплому місці для підйому. Випікати в духовці 20 хв. при 210°. Теплі пиріжки посипати цукровою пудрою.
У начинку добре додати мак, перетертий із цукром. Сливи та мак – найсмачніше поєднання!