Рецепт “Вершкова карамель із сіллю” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 250 МЛ:
❯ 150 г цукру
❯ 75 г вершкового масла
❯ 200 мл вершків
❯ герандська сіль
Покроковий процес приготування вершкової карамелі
Крок 1
Вершкове масло охолодити та нарізати дрібними кубиками.
Крок 2
У каструлі з товстим дном, не перемішуючи, розтопити цукор до стану світлої карамелі (3-4 хв). Карамель зняти з вогню.
Крок 3
В окремому посуді на повільному вогні нагріти, не доводячи до кипіння, вершки та зняти з вогню. Тонким цівком, безперервно помішуючи, влити гарячі вершки в карамель, додати щіпку солі, нарізане масло і добре перемішати.
Крок 4
Каструлю з карамельно-вершковою масою поставити на повільний вогонь і готувати, помішуючи, 2 хв. Маса повинна злегка загуснути.
Крок 5
Готову карамель перелити у банку (банки) з кришкою і дати повністю охолонути при кімнатній температурі. Карамель добре подавати з млинцями, вафлями, використовувати для тартинок та бутербродів. Перед подачею посипати карамель великими кристалами солі.