Рецепт “Ягідний торт на основі желатину” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Жодного масляного крему! Тільки йогурт, вершки та ягоди на розсипчастому коржі з печива. І з тестом возитися не треба! Ми обожнюємо цей торт.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 320 ккал, 5 г білків,
20 г жирів, 31 г вуглеводів
Інгредієнти
На 12 порцій:
❯ 200 г пісочного печива з какао
❯ 500 г натурального йогурту
❯ 300 г чорниці (свіжої чи замороженої)
❯ 100 мл молока
❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
❯ 50 г мелених волоських горіхів
❯ 80 г вершкового масла
❯ 1 яєчний білок
❯ 50 г гранульованого желатину
❯ 200 мл вершків жирністю 40%
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ 100 г цукру
Для прикрас:
❯ свіжі ягоди (чорниця, лохина)
❯ їстівні квіти (братки, маргаритки)
Покроковий процес приготування торта на основі желатину
Крок 1
Печиво покласти в щільний поліетиленовий пакет і почистити качалкою. Йогурт, ягоди та молоко вийняти з холодильника (вони мають при кімнатній температурі).
Крок 2
Нагріти духовку до 180 °. Спорошене печиво змішати з корицею, розм’якшеним вершковим маслом, горіхами та білком. Викласти масу у вистелену папером для випікання роз’ємну форму і притиснути ложкою на дно. Випікати корж 10-15 хв.
Крок 3
Желатин замочити у молоці на 10 хв. Вершки охолодити та збити в міцну піну. Ягоди розтерти із соком лимона та половиною цукру, змішати зі 100 г йогурту. Йогурт, що залишився з цукром збити. Половину вершків підмішати
до йогурту, іншу половину – до ягідної маси
Крок 4
Набряклий желатин нагрівати, помішуючи, на гарячій водяній бані, доки він не розчиниться (не кип’ятити!). Половину желатину змішати з 2 стіл. ложками ягідної маси та ввести в основну ягідну масу. Залишити 2 стіл. ложки для прикраси, решту вилити на корж з печива. желатин, Що Залишився, підмішати до білого крему, вилити у форму поверх ягідного.
Крок 5
Желатиново-ягідну суміш, що залишилася, вилити на торт по спіралі та за допомогою шпажки зробити візерунок у вигляді хвиль або павутинки. Поставити торт в холодильник на 2-3 години, щоб желатиновий корпус затвердів. Перед подачею прикрасити торт свіжими ягодами та їстівними квітами, злегка присипати їх цукровою пудрою.