Рецепт “Яєчна локшина шпєцлє” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 400 г борошна
❯ сіль
❯ 4 яйця
❯ 100 мл молока
❯ 1/2 ст. л. вершкового масла
Покроковий процес приготування яєчної локшини шпєцлє
Борошно просіяти гіркою у миску. Яйця з молоком збовтати вилкою. У борошні зробити поглиблення, влити туди яєчно-молочну суміш і підсипаючи борошно з країв, замісити однорідне тісто. Підготувати прес для локшини або друшляк з діаметром отворів бл. 0,4 см. У широкій каструлі довести до кипіння 3 л води. Тісто протерти через друшляк або прес над каструлею і варити шпецле, поки вони не спливуть на поверхню. Після випливання варити ще 1 хв.
Крок 1
Борошно просіяти в миску, посередині зробити поглиблення.
Крок 2
Збовтати яйця з молоком, влити в борошно та за допомогою лопатки замісити тісто.
Крок 3
Покласти тісто в друшляк або в прес для локшини та протерти прямо в окріп.
Крок 4
Шпецле промити холодною водою та заправити розтопленим олією.