Рецепт “Закритий пиріг з грибами та овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 500 г готового листкового тіста
❯ 1 жовток
❯ 50 г вершкового масла
❯ 1 стебло цибулі-порею
❯ 1 морква
❯ 1 зубок часнику
❯ 350 г печериць
❯ 50 г борошна
❯ 150 мл грибного бульйону
❯ 100 мл білого сухого вина
❯ 200 г консервованих каштанів
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування пирігу з грибами
Крок 1
Очищену моркву нарізати соломкою, гриби – скибочками, часник очистити та порубати. Цибулю-порей тонко нарізати та обсмажувати у сотейнику на олії 5 хв. Додати моркву, гриби та часник та готувати 5 хв. Присипати борошном, влити бульйон, накрити кришкою і готувати 10 хв. Кришку зняти, закласти каштани, влити вино і готувати, поки рідина не випарується на 2/3. Посолити та поперчити.
Крок 2
Тісто розкотити у два пласти, одним вислати форму, зробивши борти. Викласти начинку, накрити другим пластом,
защипати краї та зробити по центру прорізи. Змастити пиріг жовтком та випікати 35 хв при 190°.