Рецепт “Запечена яловичина з сирною начинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 800 г філе яловичини (одним шматком)
❯ 150 г жирного сиру
❯ 100 г козячого сиру
❯ 1 пучок кінзи
❯ жменя рубаних лісових горіхів
❯ 1 молода цибулина із зеленню
❯ 6 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ч. л. тертого імбиру
❯ 800 г дрібної картоплі
❯ 1 гілочка розмарину
❯ 1 лавровий лист
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування яловичини з сирною начинкою
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. М’ясо промити, обсушити, надрізати вздовж, не прорізаючи до кінця, розгорнути та трохи відбити, формуючи рівний пласт.
Крок 2
Кинзу та цибулину із зеленню промити, обсушити, дрібно посікти та перемішати з сиром, козячим сиром та горіхами. Масу посолити, поперчити, додати імбир, 2 ст. л. олії та добре перемішати.
Крок 3
Викласти сирну масу рівним шаром на м’ясо, згорнути його щільним рулетом та зафіксувати кулінарною ниткою.
Крок 4
Картоплю очистити, вимити, обсушити, великі бульби нарізати половинками.
Крок 5
На 2 ст. л. олії обсмажувати рулет по 5 хв з усіх сторін. Обсмажений рулет перекласти у форму для запікання, викласти навколо м’яса картопля, додати розмарин і лавровий лист, полити маслом, що залишилося та запікати 45хв.
Крок 6
Готове м’ясо перекласти на блюдо сервування та на 10 хв накрити листом алюмінієвої фольги. Подати гарячою із запеченою картоплею.