Перейти до вмісту
Головна » Запечені макарони під сиром

Запечені макарони під сиром

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Запечені макарони під сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 20 хвилин
    У 1 порції: 780 ккал, 31 г білків,
    29 г жирів, 100 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 350 г макаронів
    ❯ 350 г брюссельської капусти
    ❯ 2 моркви
    ❯ 4 пір’їна зеленої цибулі
    ❯ 500 мл соусу бешамель
    ❯ 125 г тертого сиру
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування запечені макарони

    Крок 1

    Макарони відварити в киплячій підсоленій воді до напівготовності, відкинути на друшляк і промити холодною водою.
    Овочі вимити, моркву очистити. Морква та брюссельську капусту бланшувати у киплячій воді 3 хв. Коли морква охолоне, натерти її на великій тертці. Зелений цибулю нарізати кільцями. Овочі перемішати з макаронами, посолити та поперчити.

    Крок 2

    Нагріти духовку до 170 °. У змащену жиром форму для запікання викласти половину макаронної суміші, полити її половиною соусу бешамель та посипати шаром сиру. Зверху розподілити решту макаронну суміш, полити соусом та посипати сиром. Запікати 35 хв.

    Для соусу бешамель у каструлі розтопити 35 г вершкового масла та обсмажувати 35 г борошна до золотистого кольору. Влити 550 мл молока і перемішати, щоб не було грудочок. Помішуючи, уварювати соус на слабкому вогні 10 хв. Посолити та поперчити, приправити дрібкою тертого горіха мускатного.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Запечені макарони під сиром. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *