Рецепт “Запечений лосось з лаймовим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 35 хвилин
Інгредієнти
– 800 г філе лосося
– Корінь імбиру прибл. 3 см
– 2 лайми
– Кілька гілочок кінзи
– 2 ст. л. коричневого цукру
– 2 ст. л. соєвого соусу
– 2 ст. л. оливкової олії
– 1 стебло цибулі-порею
– 50 г топленої олії
– 70 г двозерного рису
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування запеченого лосося
Крок 1
Рибу промити, обсушити, кістки, що залишилися, видалити. Підготовлену рибу нарізати порційними шматками та кожен викласти на окремий аркуш фольги. Краї листів підняти та зібрати, сформувавши окремі формочки. Рибу у фользі перекласти на лист.
Крок 2
Приготувати соус. Імбир очистити та натерти на тертці. Цедру лаймів тонко натерти, віджати сік. Кінзу промити, обсушити та дрібно порубати. Підготовлені продукти перемішати, додати цукор, соєвий соус та масло, посолити та поперчити на смак. Соус злегка збити.
Крок 3
Духовку нагріти до 200 °. Рибу полити соусом, рівномірно розподіливши його по шматках, і дати настоятися за кімнатної температури 15 хв. Запікати рибу під соусом 15 хв. і до подачі на стіл зберегти гарячою.
Крок 4
Рис відварити. Лук-порей очистити, промити, обсушити та обсмажити на сковороді на олії до підрум’янюванння. Цибулю посолити, поперчити, присипати щіпкою цукру. Відварений рис із цибулею-пореєм подати до риби як гарнір.