Рецепт “Запіканка з броколі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 1 година
Інгредієнти
– 1 качан броколі
– 250 г печериць
– 1 цибулина
– 1 зубок часнику
– 150 мл жирних вершків
– 80 мл курячого бульйону
– 150 г рису
– 100 г тертого сиру
– 2 ст. л. вершкового масла
– 2 ст. л. борошна
– Жир для змащування форми
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування запіканки з броколі
Крок 1
Рис відварити до напівготовності у достатній кількості підсоленої води, надлишок води злити.
Крок 2
Броколі промити, обсушити та розібрати на дрібні суцвіття. Підготовлену броколі бланшувати в киплячій підсоленій воді.
Крок 3
Гриби промити, обсушити та нарізати товстими пластинами чи скибочками. Цибулину очистити та нарізати півкільцями. Часник очистити та дрібно порубати.
Крок 4
У сотейнику на вершковому маслі обсмажити борошно до золотистого кольору. Закласти цибулю, часник та гриби, злегка посолити та поперчити та обсмажувати, помішуючи, 7 хв. Додати рис, влити вершки та бульйон, довести до кипіння та готувати 5 хв.
Крок 5
Духовку нагріти до 200 °. Форму для запікання змастити жиром.
Крок 6
Масу з грибами перекласти у форму для запікання, зверху укласти броколі та посипати сиром. Запікати страву 20 хв.