Перейти до вмісту
Головна » Запіканка з броколі

Запіканка з броколі

    Запіканка з броколі

    Рецепт “Запіканка з броколі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 порцій, 1 година

    Інгредієнти

    – 1 качан броколі
    – 250 г печериць
    – 1 цибулина
    – 1 зубок часнику
    – 150 мл жирних вершків
    – 80 мл курячого бульйону
    – 150 г рису
    – 100 г тертого сиру
    – 2 ст. л. вершкового масла
    – 2 ст. л. борошна
    – Жир для змащування форми
    – Перець
    – Сіль

    Покроковий процес приготування запіканки з броколі

    Крок 1

    Рис відварити до напівготовності у достатній кількості підсоленої води, надлишок води злити.

    Крок 2

    Броколі промити, обсушити та розібрати на дрібні суцвіття. Підготовлену броколі бланшувати в киплячій підсоленій воді.

    Крок 3

    Гриби промити, обсушити та нарізати товстими пластинами чи скибочками. Цибулину очистити та нарізати півкільцями. Часник очистити та дрібно порубати.

    Крок 4

    У сотейнику на вершковому маслі обсмажити борошно до золотистого кольору. Закласти цибулю, часник та гриби, злегка посолити та поперчити та обсмажувати, помішуючи, 7 хв. Додати рис, влити вершки та бульйон, довести до кипіння та готувати 5 хв.

    Крок 5

    Духовку нагріти до 200 °. Форму для запікання змастити жиром.

    Крок 6

    Масу з грибами перекласти у форму для запікання, зверху укласти броколі та посипати сиром. Запікати страву 20 хв.

    Сьогодні ми дізналися як готується Запіканка з броколі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *