Рецепт “Запіканка з начинкою із цукіні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 15 хвилин
У 1 порції: 230 ккал, 9 г білків,
14 г жирів, 16 г вуглеводів
Інгредієнти
На 9 порцій:
❯ 4 яйця
❯ 100 мл вершків
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 1 білий пшеничний хліб
❯ 500 г цукіні
❯ 1 помідор
❯ 4 ст. л. оливкової олії
❯ 100 г тертого сиру
❯ 2 ст. л. хлібних крихт
❯ 2 ст. л. рубаного базиліку
Покроковий процес приготування запіканки з начинкою із цукіні
Крок 1
Нагріти духовку до 190 °. Рознімну форму вислати папером для випікання. Яйця збити з вершками, сіллю та перцем. Хліб нарізати на 15–18 скибочок, занурити в суміш, що вийшла, і викласти дно та краї форми. Запікати 5 хв.
Крок 2
Овочі вимити. Помідор нарізати кружальцями. Цукіні натерти на великій тертці, обсмажити на 2 столі. ложках олії
і змішати з яєчно-вершковою сумішшю, що залишилася, 2/3 сиру, хлібними крихтами та зеленню. Масу викласти у форму на скибочки хліба. Зверху розподілити кружки помідора, посипати сиром, що залишився, посолити, поперчити та збризнути маслом, що залишилося. Запікати бл. 40 хв.
Порада
Щоб запіканка не підгоріла, її можна накрити листом паперу для випікання або алюмінієвою фольгою.