Рецепт “Заварні канапе з лососем і вершками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
25 порцій, 1 година
Інгредієнти
– 125 г борошна
– 100 мл молока
– 80 мл води
– 3 яйця
– 70 г вершкового масла
– Сіль
Для начинки:
– 150 г копченого лосося скибочками
– 200 мл жирних вершків
– Сіль
– Перець
– Жменя дрібної зелені для подачі
Покроковий процес приготування заварних канапе з лососем
Крок 1
У каструлі молоко розвести водою та довести до кипіння. Додати нарізане кубиками масло, злегка посолити та готувати, доки повністю не розчиниться.
Крок 2
Всипати в один захід борошно і продовжувати прогрівати масу, інтенсивно перемішуючи її дерев’яною лопаткою. Борошно має повністю вбрати рідину, а тісто – легко відставати від дна і стінок посуду.
Крок 3
Каструлю зняти з вогню і перекласти тісто в інший посуд. Тесту дати трохи охолонути, вбити по одному яйця, добре перемішуючи після кожного.
Крок 4
Духовку нагріти до 180°. Перекласти тісто в мішок кондитерський і відсадити на вистелене пергаментом лист 20-25 виробів. Випікати бл. 20 хв.
Крок 5
Вершки добре охолодити та збити зі щіпкою солі в пишну масу. Рибу нарізати тонкими смужками.
Крок 6
Готові вироби вийняти з духовки та дати трохи охолонути. Верхівки виробів надрізати. Покласти в кожен виріб трохи збитих вершків і скибочку лосося. Додати 1–2 гілочки зелені та накрити верхівкою. Заварні канапе подати охолодженими.