Перейти до вмісту
Головна » Апельсиновий кекс із цедрою

Апельсиновий кекс із цедрою

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Апельсиновий кекс із цедрою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6 ПОРЦІЙ:
    ❯ 100 г борошна + для посипання форм
    ❯ 100 г кукурудзяного крохмалю
    ❯ 1/2 пакетика розпушувача для тесту
    ❯ 130 г цукру + для посипання форми
    ❯ 3 яйця
    ❯ 100 г вершкового масла
    ❯ 1 апельсин
    ❯ 3 ст. л. тертої апельсинової цедри
    ❯ цукрова пудра для подачі

    Покроковий процес приготування апельсинового кексу

    Крок 1

    Вершкове масло розтопити на повільному вогні, прогріти до бурштинового кольору і зняти з вогню. Дати маслу
    охолонути.

    Крок 2

    Борошно просіяти в глибоку миску з крохмалем і розпушувачем, додати цукор і терту цедру, вбити яйця, влити розтоплену олію. Тісто добре перемішати.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити вершковим маслом і присипати борошном.

    Крок 4

    Цедру апельсина зняти тонкою стрічкою і порубати, сік віджати. Сік і рубану цедру додати в тісто і добре перемішати.

    Крок 5

    Тісто влити у підготовлену форму та випікати виріб 35 хв. Готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. За необхідності збільшити час приготування на 5 хв.

    Крок 6

    Готовий кекс перевернути на блюдо сервіровки та посипати цукровою пудрою. Подати теплим.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Апельсиновий кекс із цедрою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *