Рецепт “Буряковий брауні з шоколадним ганашем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 250 г пюрованих варених (запечених) буряків
❯ 2 ст. л. лляного насіння
❯ 4 ст. л. води
❯ 450 г борошна
❯ 100 г кокосової стружки
❯ 180 г цукру
❯ 1 1/2 ч. л. соди
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 80 мл рослинної олії
❯ 200 мл молока
❯ ванільний цукор
Для сливового прошарку:
❯ прибл. 100 г сливового джему
❯ 40 г кокосової стружки
❯ 4 ст. л. молока
Для ганаша:
❯ 170 г чорного шоколаду
❯ 180 мл кокосового (або іншого) молока
Покроковий процес приготування бурякового брауні
Крок 1
Духовку нагріти до 190 °. Форму для запікання вистелити пергаментом. Насіння льону залити водою і дати настоятися 10 хв.
Крок 2
Борошно змішати з цукром, кокосовою стружкою, содою і сіллю. Додати набрякло насіння льону, бурякове пюре, олія, молоко та ванільний цукор. Перемішати до отримання однорідного тесту
Крок 3
Викласти тісто у форму та випікати виріб 50-55 хв. Дати охолонути у формі бл. 7 хв і розрізати по товщині на 2 коржі. Для крему джем з молоком довести до кипіння, всипати кокосову стружку та добре прогріти. Якщо маса занадто густа, влити прибл. 3 ст. л. молока чи води. Промазати сумішшю коржі.
Крок 4
Для ганаша розтопити шоколад у киплячому молоці. Дати ганашу злегка загуснути, покрити кейк і прикрасити його горіхами, насінням та сухофруктами. Подати охолодженим.