Рецепт “Чіабатта на заквасці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 30 хвилин
У 1 порції: 240 ккал, 16 г білків,
16 г жирів, 6 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 350 г пшеничного борошна першого ґатунку
❯ 1,5 ч. л. солі
❯ 1/2 ч. л. сухих дріжджів
❯ 1 ст. л. олії з насіння гарбуза
❯ 250 мл теплої води
Для хлібної закваски:
❯ 1/2 ч. л. сухих дріжджів
❯ 3 ст. л. теплого молока
❯ 150 мл теплої води
❯ щіпка цукру
❯ 150 г пшеничного борошна першого ґатунку
Покроковий процес приготування чіабатти на заквасці
Крок 1
За день до замішування тіста приготувати закваску: змішати в мисці інгредієнти, накрити серветкою та залишити для бродіння на 12 год.
Крок 2
Борошно із сіллю просіяти у велике миску, додати дріжджі, закваску, олію та теплу воду. Замісити дуже м’яке тісто і дати йому підійти в теплому місці 3 год. Розділити тісто, що підійшло на дві частини, викласти на вистелений папером для випікання та посипаний борошном деко. Руки обсипати борошном і акуратно сформувати два буханці.
Дати підійти 20 хв і випікати в духовці до рум’яної скоринки при 220°.