Перейти до вмісту
Головна » Цибульний пиріг

Цибульний пиріг

    Цибульний пиріг

    Рецепт “Цибульний пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    Тісто:
    – Вершкове масло – 125 грамів
    – Борошно – 225 грамів
    – Сметана – 3 ст. ложки
    – Сіль
    Начинка:
    – Цибуля – 4 середніх
    – Плавлений сирок – 2 штуки
    – Яйце – 3 штуки
    – Зелень – на смак
    – Сіль

    Покроковий процес приготування цибульного пирога
    Цибульний пиріг1

    Крок 1

    Холодне вершкове масло натираємо на терку в миску. Просіюємо борошно в олію. Далі додаємо сметану, пів чайної ложки солі та починаємо замішувати. Спочатку замішуємо ложкою і потім продовжуємо руками. Замішуємо до однорідності, замотуємо в плівку та кладемо у холодильник на 30-40 хвилин.

    Цибульний пиріг2

    Крок 2

    Дрібно нарізаємо цибулю, перекладаємо в друшляк і поливаємо окропом. Потім промиваємо під холодною водою і даємо стекти воді.

    Цибульний пиріг3

    Крок 3

    Ставимо сковороду на невеликий вогонь. Наливаємо 1 ст. рослинної олії та кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Перекладаємо цибулю в сковороду і пасуємо на маленький вогонь. Готуємо близько 30 хвилин, періодично помішуючи.

    Цибульний пиріг4

    Крок 4

    Натираємо плавлений сирок на терку. Додаємо 2 яйця та 1 білок. Нарізаємо зелень та відправляємо до сирку. Солимо, перчимо і перемішуємо вилкою до однорідності.

    Цибульний пиріг5

    Крок 5

    Ділимо тісто на дві частини та половинку знову забираємо в холод. Присипаємо стіл борошном і починаємо розкочувати тісто до 5 мм. Діаметр тесту повинен бути трохи більшим за діаметр форми. Другий шматок робимо у діаметр форми.

    Цибульний пиріг6

    Крок 6

    Змащуємо вершковим маслом форму для випікання. Перекладаємо тісто у форму та робимо невеликі борти. Виделкою робимо проколи, щоб тісто не роздувалося. Ставимо в духовку 200 градусів на 10 хв.

    Цибульний пиріг7

    Крок 7

    Висипаємо цибулю в начинку та перемішуємо. Викладаємо начинку у форму та рівномірно розподіляємо за тестом. Накриваємо тістом. У жовток додаємо 1 ст. молока чи води. Розмішуємо та змащуємо тісто. Робимо кілька проколів ножем, щоб тісто не роздувалося. Відправляємо у духовку на 30 хвилин.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Цибульний пиріг. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *