Перейти до вмісту
Головна » Десерт вершково-ягідний

Десерт вершково-ягідний

    Десерт вершково-ягідний

    Рецепт “Десерт вершково-ягідний” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 порцій, 35 хвилин

    Інгредієнти

    Для локшини:
    – 500 г борошна
    – 1 яйце
    – 250 мл холодної води
    – Сіль
    Для супу:
    – 500 г лісових грибів (за бажанням – свіжозаморожених)
    – 1 стебло цибулі-порею
    – 2 моркви
    – 2 ст. л. рослинної олії
    – Рубана зелень для подачі
    – Перець
    – Сіль

    Покроковий процес приготування десерту вершково-ягідного
    Десерт вершково-ягідний1

    Крок 1

    Желатин замочити у холодній воді та дати йому набрякнути. Ягоди розморозити, в каструлі залити 500 мл гарячої води, додати 200 г цукру, довести до кипіння та варити без кришки на повільному вогні бл. 8 хв. Каструлю зняти з вогню і дати ягідному сиропу повністю охолонути під кришкою. За бажанням додати цукор та лимонну кислоту (або сік лимона) на смак.

    Десерт вершково-ягідний2

    Крок 2

    Вершки добре охолодити та збити з цукром, що залишився. Набряклий желатин віджати. Половину желатину розпустити на гарячій водяній бані та ввести у вершки. Вершкову масу добре перемішати, розлити по формах, дати охолонути при кімнатній температурі та помістити в холодильник мін. на 1 год.

    Десерт вершково-ягідний3

    Крок 3

    У невеликій кількості ягідного сиропу розпустити желатин, що залишився. Желатинову масу перемішати з ягідним сиропом і розлити його у формочки на затверділу вершкову масу, викладаючи разом з провареними ягодами. Десерт помістити в холодильник до повного затвердіння. Перед подачею прикрасити десерт листя м’яти. За бажанням доповнити свіжими ягодами.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Десерт вершково-ягідний. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *