Рецепт “Фрітата зі шпинатом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4-6 порцій:
❯ 150 г м’якого сиру (напр., моцарели, фети)
❯ 2 жмені молодого шпинату
❯ 1 цибулина
❯ 8 яєць
❯ 1 пучок зеленої цибулі
❯ 1 ч. л. меленої солодкої паприки
❯ 100 мл молока
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ сік лимона
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування фрітати
Крок 1
Шпинат та зелену цибулю промити, перебрати та обсушити. Зелена цибуля і 2/3 шпинату порубати. Нерубаний шпинат і трохи зеленої цибулі відкласти для подачі. Сир крупно скришити або нарізати.
Крок 2
У мисці яйця розбовтати з молоком, додати 1/2 сиру, посолити, поперчити та приправити паприкою. Цибулину очистити, нарізати тонкими кільцями та обсмажити на сковороді на 1 ст. л. олії до прозорості.
Крок 3
Додати масло, що залишилося, добре нагріти та вилити на сковороду яєчно-молочну суміш з сиром.
Крок 4
Фритату готувати на середньому вогні 3 хв, викласти рівним шаром зелену цибулю та шпинат і готувати, поки вона не підрум’яниться по краях і її можна буде легко підняти лопаткою.
Крок 5
Фритату посипати сиром, що залишився, зняти з вогню і поставити під гарячий гриль духовки на 2-3 хв. Готову фритату подати гарячою, посипавши рубаною зеленою цибулею. Свіжий шпинат збризкати рослинною олією та соком лимона.