Рецепт “Гратен із фенхелю з копченим беконом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ:
❯ 300 г філе морської риби
❯ сік 1/2 лимона
❯ 1 цибулина
❯ 1 ст. л. борошна
❯ 170 мл вершків
❯ 150 г твердого сиру
❯ 10 креветок варено-морожених
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування гратену із фенхелю
Крок 1
Бульби фенхелю очистити, вимити та обсушити. Розрізати кожну бульбу по висоті на 6 скибочок. Якщо серцевина бульб жестковата, видалити її. Підготовлені овочі варити в киплячій підсоленій воді 20 хв.
Крок 2
Сир натерти на великій тертці, 1/3 відкласти. Бекон нарізати дуже дрібними шматочками.
Крок 3
Приготувати соус. Молоко охолодити. У невеликій каструлі розтопити вершкове масло, всипати борошно і, помішуючи, на середньому вогні обсмажувати її 3 хв. Влити холодне молоко, додати сіль і перець до смаку. Постійно помішуючи, довести рідину до кипіння та варити 3-4 хв. Каструлю зняти з вогню, підмішати в соус 2/3 тертого сиру.
Крок 4
Гілочки чебрецю промити та обсушити, листочки з однієї обірвати, іншу відкласти для подачі. Моцарелу нарізати дрібними скибочками.
Крок 5
Відварений фенхель відкинути на друшляк та дати воді стекти. Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити оливковою олією і влити в неї 1/2 соусу. Викласти в соус фенхель і бекон, додати листя чебрецю, полити соусом, що залишився, і посипати відкладеним тертим сиром та моцарелою.
Крок 6
Гратен запікати 20 хв. Готовий гратен прикрасити рештою чебрецем. Подати гарячим.