Перейти до вмісту
Головна » Гратен із фенхелю з копченим беконом

Гратен із фенхелю з копченим беконом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Гратен із фенхелю з копченим беконом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6 ПОРЦІЙ:
    ❯ 300 г філе морської риби
    ❯ сік 1/2 лимона
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 1 ст. л. борошна
    ❯ 170 мл вершків
    ❯ 150 г твердого сиру
    ❯ 10 креветок варено-морожених
    ❯ рослинна олія
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування гратену із фенхелю

    Крок 1

    Бульби фенхелю очистити, вимити та обсушити. Розрізати кожну бульбу по висоті на 6 скибочок. Якщо серцевина бульб жестковата, видалити її. Підготовлені овочі варити в киплячій підсоленій воді 20 хв.

    Крок 2

    Сир натерти на великій тертці, 1/3 відкласти. Бекон нарізати дуже дрібними шматочками.

    Крок 3

    Приготувати соус. Молоко охолодити. У невеликій каструлі розтопити вершкове масло, всипати борошно і, помішуючи, на середньому вогні обсмажувати її 3 хв. Влити холодне молоко, додати сіль і перець до смаку. Постійно помішуючи, довести рідину до кипіння та варити 3-4 хв. Каструлю зняти з вогню, підмішати в соус 2/3 тертого сиру.

    Крок 4

    Гілочки чебрецю промити та обсушити, листочки з однієї обірвати, іншу відкласти для подачі. Моцарелу нарізати дрібними скибочками.

    Крок 5

    Відварений фенхель відкинути на друшляк та дати воді стекти. Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити оливковою олією і влити в неї 1/2 соусу. Викласти в соус фенхель і бекон, додати листя чебрецю, полити соусом, що залишився, і посипати відкладеним тертим сиром та моцарелою.

    Крок 6

    Гратен запікати 20 хв. Готовий гратен прикрасити рештою чебрецем. Подати гарячим.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Гратен із фенхелю з копченим беконом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *