Перейти до вмісту
Головна » Гратен з баклажанів

Гратен з баклажанів

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Гратен з баклажанів” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ
    ❯ 2 великі баклажани
    ❯ 3 великих стиглих помідора
    ❯ 1 лавровий лист
    ❯ 2 гілочки чебрецю
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 2 ст. л. оливкової олії
    ❯ 2 великі кульки моцарели
    ❯ 3 ст. л. перцевої олії
    ❯ 50 г пармезану
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування гратену з баклажанів

    Крок 1

    Для перцевої олії 1 ст. л. сушеного перцю чилі, 1 ч. л. материнки та 2 зубки часнику наполягати на 500 мл оливкового
    олії тиждень у темному прохолодному місці. Олію процідити.

    Крок 2

    Духовку нагріти до 180 °. Овочі вимити та обсушити. Помідори нарізати скибочками, цибулю очистити та порубати. Чебрець вимити та обсушити, листочки обірвати.

    Крок 3

    У сотейнику на оливковій олії обсмажити цибуля до напівпрозорості. Додати помідори, чебрець і лавровий лист, посолити, поперчити та готувати на повільному вогні, поки помідори не перетворяться у густий соус зі шматочками.

    Крок 4

    Баклажани нарізати тонкими кружками та обсмажити на перцевій олії з обох боків. Моцареллу нарізати скибочками.

    Крок 5

    Форму для запікання змастити невеликим кількістю жиру та викласти на дно частину гуртків баклажану в один шар.
    Полити невеликою кількістю соусу з помідорів. Викласти на соус ще один шар баклажанів та накрити скибочками моцарелли. Шари повторити так, щоб останнім був гурток баклажану. Полити соусом з помідорів.

    Крок 6

    Пармезан натерти та посипати овочами. Запікати 15-20 хв. Гратен подати гарячим, не перекладаючи в інший посуд.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Гратен з баклажанів. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *