Перейти до вмісту
Головна » Гратен з картоплі

Гратен з картоплі

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Гратен з картоплі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 ПОРЦІЇ, 45 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    ❯ 1 кг картоплі
    ❯ 500 мл вершків
    ❯ 100 г копченої грудинки
    ❯ 3 листочки шавлії
    ❯ 100 г твердого сиру
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 1 гілочка чебрецю
    ❯ жир для змащування форми
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування гратену з картоплі

    Крок 1

    Шавлій і чебрець промити, обсушити, гілочку чебрецю дрібно посікти.

    Крок 2

    Грудинку нарізати дрібними кубиками та в каструлі залити вершками. Вершки з грудинкою довести до кипіння, додати шавлію та варити 5 хв. Каструлю зняти з вогню та дати вершкам настоятися 15 хв.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 180 °. Сир натерти на великій тертці. Картоплю очистити та вимити. Підготовлену картоплю варити в киплячій підсоленій воді 15 хв, воду злити, картоплю нарізати тонкими кружками.

    Крок 4

    Часник очистити, розрізати зубок навпіл. Форму змастити жиром і натерти зубком часнику. Викласти у форму
    картоплю. Настоялися вершки процідити, повторно нагріти та розтопити в них сир.

    Крок 5

    Додати у вершкову масу сіль і перець на смак і залити картопля у формі. Страву посипати рубаним чебрецем
    та запікати 25–30 хв. Подати гарячим як гарнір до м’яса чи риби.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Гратен з картоплі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *