Рецепт “Гратен з картоплі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 1 кг картоплі
❯ 500 мл вершків
❯ 100 г копченої грудинки
❯ 3 листочки шавлії
❯ 100 г твердого сиру
❯ 1 зубок часнику
❯ 1 гілочка чебрецю
❯ жир для змащування форми
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування гратену з картоплі
Крок 1
Шавлій і чебрець промити, обсушити, гілочку чебрецю дрібно посікти.
Крок 2
Грудинку нарізати дрібними кубиками та в каструлі залити вершками. Вершки з грудинкою довести до кипіння, додати шавлію та варити 5 хв. Каструлю зняти з вогню та дати вершкам настоятися 15 хв.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Сир натерти на великій тертці. Картоплю очистити та вимити. Підготовлену картоплю варити в киплячій підсоленій воді 15 хв, воду злити, картоплю нарізати тонкими кружками.
Крок 4
Часник очистити, розрізати зубок навпіл. Форму змастити жиром і натерти зубком часнику. Викласти у форму
картоплю. Настоялися вершки процідити, повторно нагріти та розтопити в них сир.
Крок 5
Додати у вершкову масу сіль і перець на смак і залити картопля у формі. Страву посипати рубаним чебрецем
та запікати 25–30 хв. Подати гарячим як гарнір до м’яса чи риби.