Рецепт “Грузинські котлети (по-мегрельськи)” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Курячий фарш 1 кг
– Цибуля 2 штуки
– Болгарський перець 2 штуки
– Яйця 2 штуки
– Перець чилі 1 штука
– Вершкове масло 100 грамів
– Сир копчений 150 грамів
– Кукурудзяний крохмаль 2 столові ложки
– Базилік 20 грамів
– Кінза 50 грамів
– Уцхо сунелі 1 чайна ложка
– Паприка солодка 1 чайна ложка
– Чорний мелений перець 1/2 чайної ложки
– Часник 3 зубчики
– Сіль
Покроковий процес приготування грузинських котлет (по-мегрельськи)
Крок 1
Дрібно нарізаємо болгарський перець, цибулю та перець чилі (з перцю прибираємо насіння). Якщо є, можна скористатися подрібнювачем. У сковороду відправляємо 50 грамів вершкового масла, трохи рослинної та подрібнених овочів. Готуємо поки овочі не стануть прозорими.
Крок 2
Дрібно нарізаємо зелень та часник. Натремо сир на дрібній тертці.
Крок 3
У фарш додаємо сир, овочі, 50 г вершкового масла. Потім 2 ст. крохмалю, спеції, чорний мелений перець, зелень та вбиваємо два яйця. Ретельно перемішуємо 2-3 хвилини.
Крок 4
Формуємо відносно тонкі котлети та відправляємо у сковороду. Якщо раптом фарш липне, просто змочіть руки. Котлети перевертаємо акуратно.