Рецепт “Гусак із квашеною капустою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 30 хвилин
Інгредієнти
На 6 порції:
– 1 тушка гусака (близько 3 кг)
– 1 ст. л. сушеної материнки
– 300 г квашеної капусти
– 1 яблуко
– 2 зубчики часнику
– 2 ст. л. меду
– 1 ч. л. гірчиці
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування гусака із квашеною капустою
Крок 1
Тушку гусака вимити та добре обсушити паперовим рушником. Потім за допомогою пінцету ретельно видалити залишки пір’я. У кожного крила відрізати останню фалангу.
Крок 2
У дуже великій каструлі довести до кипіння воду та обережно опустити в неї тушку гусака шиєю вниз. Тримати 1 хв, потім дістати після повторного закипання води опустити гусака іншою стороною.
Крок 3
Тушку гусака ретельно обсушити зсередини та зовні паперові рушники. Натерти сіллю, меленим чорним перцем і материнкою, потім прибрати в холодильник мінімум на добу.
Крок 4
Для начинки квашену капусту замочити на 15 хв. потім віджати. Яблуко очистити від серцевини, м’якуш нарізати. Часник посікти. Капусту перемішати з яблуком та часником.
Крок 5
Підготовлену тушку гусака нафарширувати приготованою начинкою з капусти з яблуками та часником, потім зашити великими стібками кулінарною ниткою. Ніжки акуратно перев’язати
Крок 6
Гуся помістити на деко грудкою вниз, влити 150 мл води та запікати 30 хв при 200°. Потім перевернути та запікати 1,5 год при 160 °, поливаючи соком від смаження. Змастити медом із гірчицею, готувати 10 хв.