Рецепт “Кекс з цукіні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІі, 1 ГОДИНА
Інгредієнти
❯ 1/2 середнього цукіні
❯ 2 яйця
❯ 200 г борошна
❯ 100 г твердого сиру
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ 1 ст. л. свіжозрубаного розмарину
❯ 50 мл рослинної олії
❯ 50–80 мл води
❯ жир для змащування форми
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування кексу з цукіні
Крок 1
Половину цукіні натерти на крупній тертці, злегка посолити, поперчити та добре обім’яти руками. Решту цукіні подрібнити за допомогою блендера. Сир натерти на великій тертці або нарізати дуже дрібними кубиками.
Крок 2
Весь цукіні викласти у глибоку миску, додати розмарин, вбити яйця і перемішати.
Крок 3
Просіяти на цукіні борошно з розпушувачем, влити рослинну олію та 50 мл води. Масу добре перемішати. Якщо вона надто крута, додати ще трохи води та перемішати повторно.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання, змастити її жиром та густо присипати борошном.
Крок 5
Викласти тісто у підготовлену форму, верх акуратно розрівняти та випікати кекс прибл. 45 хв. Готовність виробу перевірити за допомогою дерев’яні шпажки, проткнувши виріб по центру: якщо шпажка виходить сухий, кекс готовий.
Крок 6
Готовий кекс перекласти на блюдо сервування та нарізати порційними скибочками. Подати теплим або охолодженим до м’ясних або рибним закускам.