Перейти до вмісту
Головна » Кекс з цукіні

Кекс з цукіні

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Кекс з цукіні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 ПОРЦІі, 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    ❯ 1/2 середнього цукіні
    ❯ 2 яйця
    ❯ 200 г борошна
    ❯ 100 г твердого сиру
    ❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
    ❯ 1 ст. л. свіжозрубаного розмарину
    ❯ 50 мл рослинної олії
    ❯ 50–80 мл води
    ❯ жир для змащування форми
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування кексу з цукіні

    Крок 1

    Половину цукіні натерти на крупній тертці, злегка посолити, поперчити та добре обім’яти руками. Решту цукіні подрібнити за допомогою блендера. Сир натерти на великій тертці або нарізати дуже дрібними кубиками.

    Крок 2

    Весь цукіні викласти у глибоку миску, додати розмарин, вбити яйця і перемішати.

    Крок 3

    Просіяти на цукіні борошно з розпушувачем, влити рослинну олію та 50 мл води. Масу добре перемішати. Якщо вона надто крута, додати ще трохи води та перемішати повторно.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання, змастити її жиром та густо присипати борошном.

    Крок 5

    Викласти тісто у підготовлену форму, верх акуратно розрівняти та випікати кекс прибл. 45 хв. Готовність виробу перевірити за допомогою дерев’яні шпажки, проткнувши виріб по центру: якщо шпажка виходить сухий, кекс готовий.

    Крок 6

    Готовий кекс перекласти на блюдо сервування та нарізати порційними скибочками. Подати теплим або охолодженим до м’ясних або рибним закускам.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Кекс з цукіні. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *