Перейти до вмісту
Головна » Кекс з оливками

Кекс з оливками

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Кекс з оливками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 ПОРЦІЇ, 45 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    ❯ 150 г борошна
    ❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
    ❯ 100 г сметани
    ❯ 80 мл рослинної олії
    ❯ 50 г тертого сиру
    ❯ 3 яйця
    ❯ жменя чорних або зелених оливок без кісточки
    ❯ 5–6 в’ялених помідорів
    ❯ жир та борошно для змащування/посипання форми
    ❯ суміш сушених прованських трав
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування кексу з оливками

    Крок 1

    Оливки нарізати половинками або четвертинками, в’ялені помідори — скибочками.

    Крок 2

    У глибоку миску просіяти борошно з розпушувачем, додати по щіпці сушених прованських трав, солі та перцю. Додати сметану, тертий сир і олія і добре перемішати.

    Крок 3

    Ввести по одному яйця, ретельно перемішуючи після кожного. Підмішати в тісто нарізані оливки та помідори, поперчити та посолити на смак.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання, змастити її жиром і густо присипати борошном.

    Крок 5

    Викласти тісто у підготовлену форму, верх акуратно розрівняти. Випікати кекс прибл. 45 хв. Готовність вироби перевірити за допомогою дерев’яної шпажки, проткнувши виріб по центру: якщо шпажка виходить сухий, кекс готовий.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Кекс з оливками. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *