Рецепт “Колобки з глазур’ю зі сливового варення та бренді” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 120 ккал, 2 г білків,
4 г жирів, 19 г вуглеводів
Інгредієнти
На 30 шт.
Для тесту:
❯ 25 г дріжджів
❯ 100 г цукру
❯ 500 г борошна
❯ сіль
❯ 70 г вершкового масла
❯ 250 мл молока
Для сливової глазурі:
❯ 3 ст. л. сливового варення
❯ 1 ст. л. рому
❯ 2 ст. л. вершкового масла
❯ 4–5 ст. л. меленого маку
Покроковий процес приготування колобків з глазур’ю
Крок 1
Дріжджі покришити, змішати з 1 стіл. ложкою цукру та розвести у невеликій кількості теплого молока. Накрити серветкою та поставити в тепле місце на 10 хв.
Крок 2
Молоко, що залишилося, нагріти. Розтопити у ньому вершкове масло. Борошно просіяти в миску, зробити заглиблення в центрі, всипати цукор, що залишився, додати щіпку солі, підмішати молоко з розтопленим вершковим маслом та дріжджову суміш. Замісити тісто і поставити у тепле місце підходити на 1 год.
Крок 3
Вимісити тісто на посипаній борошном поверхні. Сформувати з нього ковбаску, нарізати шматочками, скачати кульки, викласти на змащений жиром лист та випікати 25 хв при 175°.
Крок 4
Для глазурі варення змішати з ромом та вершковим маслом і готувати, помішуючи, 3 хв на середньому вогні (глазур має вийти однорідною). Гарячі колобки полити глазур’ю, посипати меленим маком та цукровою пудрою і відразу подати на стіл.
ПОРАДА
Є два варіанти подачі колобків: їх можна прикрасити глазур’ю або просочити гарячим молоком, а потім обваляти
у мелених горіхах або пряниковій крихті.