Рецепт “Крокети картопляні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 25 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г готового картопляного пюре
❯ 3 яйця
❯ 200 г моцарели
❯ 3 ст. л. борошна + для панірування
❯ 2–3 ст. л. молока
❯ 1–2 ст. л. рубаної петрушки
❯ 100 г панірувальних сухарів (або крихти черствого білого хліба)
❯ рослинна олія для фритюру
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування крокетів картопляних
Крок 1
Збити 1 яйце з молоком. Моцарелу порубати. Борошно, петрушку та моцарелу перемішати з картопляним пюре, посолити, поперчити, влити яйце з молоком і добре збити. Борошно для панірування перемішати із сухарями, частину насипати рівним шаром на плоску тарілку. Картопляну масу закласти у кондитерський мішок і відсадити на тарілку довгою ковбаскою.
Крок 2
Більшу частину суміші для панування насипати в іншу плоску тарілку. За допомогою ножа нарізати заготівлю з картопляної маси шматочками завдовжки прибл. 10 см і кожен густо паніруйте в сухарях з борошном, надаючи їм форму брусків. Ті, що залишилися яйця розбовтати в глибоку миску. Підготувати посуд для обсмажування у фритюрі та вистелений пергаментом лист.
Крок 3
Запановані крокети вмочити в яйце і повторно запанувати в сухарній суміші. Рослинну олію довести до кипіння та порційно обсмажувати вироби в киплячому маслі до золотистого кольору. Духовку нагріти до 180°. Смажені вироби викласти в один шар на підготовлений лист і запікати в духовці бл. 7 хв. Подати гарячими зі сметанним соусом та зеленню.