Рецепт “Курка фарширована горіхами та сухофруктами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ 30 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1 тушка курки, готова до кулінарної обробки (бл. 1,2 кг)
❯ 400 г рубаної яловичини
❯ 3 цибулини
❯ 100 г чорносливу
❯ 100 г в’яленого інжиру
❯ 100 г кураги
❯ 100 г мигдалю
❯ 60 г волоських горіхів
❯ 1 ч. л. рас-ель-ханута
❯ 300 мл червоного вина
❯ 100 г цукру
❯ 50 мл рослинної олії
❯ 50 г вершкового масла
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування курки фаршированой горіхами
Крок 1
Мигдаль і волоські горіхи крупно порубати. Цибулини очистити, нарізати та обсмажувати у сотейнику на вершковому маслі 10 хв. Присипати цибулю цукром, влити вино, додати сіль та перець на смак та готувати 30 хв на середньому вогні.
Крок 2
Чорнослив, інжир та курагу дрібно нарізати та перемішати з рубаним м’ясом. Додати 1/2 цибулі, рубані горіхи, злегка посолити, поперчити та добре перемішати
Крок 3
У невеликій чашці оливкову олію перемішати з рас-ельханутом.
Крок 4
Птаха нафарширувати приготовленою сумішшю і зашити черевце кулінарною ниткою. Підготовленого птаха викласти у форму для запікання і полити олією з рас-ельханутом. Форму з птахом поставити у холодну духовку. Встановити температуру 170°, запікати курку 1 год 45 хв, перевертаючи та поливаючи жиром з форми кожні 15 хв.
Крок 5
Запечену курку накрити листом алюмінієвої фольги на 15 хв. Подати гарячою з цибулею конфі.