Перейти до вмісту
Головна » Курка фарширована горіхами та сухофруктами

Курка фарширована горіхами та сухофруктами

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Курка фарширована горіхами та сухофруктами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 ГОДИНИ 30 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 1 тушка курки, готова до кулінарної обробки (бл. 1,2 кг)
    ❯ 400 г рубаної яловичини
    ❯ 3 цибулини
    ❯ 100 г чорносливу
    ❯ 100 г в’яленого інжиру
    ❯ 100 г кураги
    ❯ 100 г мигдалю
    ❯ 60 г волоських горіхів
    ❯ 1 ч. л. рас-ель-ханута
    ❯ 300 мл червоного вина
    ❯ 100 г цукру
    ❯ 50 мл рослинної олії
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування курки фаршированой горіхами

    Крок 1

    Мигдаль і волоські горіхи крупно порубати. Цибулини очистити, нарізати та обсмажувати у сотейнику на вершковому маслі 10 хв. Присипати цибулю цукром, влити вино, додати сіль та перець на смак та готувати 30 хв на середньому вогні.

    Крок 2

    Чорнослив, інжир та курагу дрібно нарізати та перемішати з рубаним м’ясом. Додати 1/2 цибулі, рубані горіхи, злегка посолити, поперчити та добре перемішати

    Крок 3

    У невеликій чашці оливкову олію перемішати з рас-ельханутом.

    Крок 4

    Птаха нафарширувати приготовленою сумішшю і зашити черевце кулінарною ниткою. Підготовленого птаха викласти у форму для запікання і полити олією з рас-ельханутом. Форму з птахом поставити у холодну духовку. Встановити температуру 170°, запікати курку 1 год 45 хв, перевертаючи та поливаючи жиром з форми кожні 15 хв.

    Крок 5

    Запечену курку накрити листом алюмінієвої фольги на 15 хв. Подати гарячою з цибулею конфі.

    Сьогодні ми дізналися як готується Курка фарширована горіхами та сухофруктами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *