Рецепт “Лазання з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 250 г листів лазаньї
❯ 700 г печериць
❯ 1 цибулина
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 100 г вершкового масла
❯ 3 ст. л. борошна
❯ 800 мл молока
❯ 400 г помідорів
❯ рубаний базилік
❯ 300 г сиру
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування лазанні з грибами
Крок 1
Цибулю очистити та порубати. Гриби почистити, промити та дрібно нарізати. На сковороді на рослинній олії обсмажити цибулю до прозорості, закласти гриби та готувати, перемішуючи, 7 хв. Посолити та поперчити.
Крок 2
Для соусу бешамель у сотейнику на вершковому маслі обсмажити борошно до золотистого кольору і тонким струмком, помішуючи, влити молоко. Варити, поки соус не почне густіти. Для томатного соусу помідори
очистити від шкірки та насіння і подрібнити у блендері з базиліком. Додати сіль та перець на смак.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Дно форми вистелити листом, викласти на нього частину грибів та полити соусом.
бешамель та невеликою кількістю томатного соусу. Шари повторювати так, щоб останнім був лист лазаньї, политий соусом бешамель. Виріб запікати 20 хв, посипати сиром, поперчити та запікати ще 25 хв.