Перейти до вмісту
Головна » Лимонно-бузиновий кекс

Лимонно-бузиновий кекс

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Лимонно-бузиновий кекс” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 4-6 порцій:
    Для кексу:
    ❯ 200 мл маргарину
    ❯ 200 г натурального йогурту
    ❯ 100 мл бузинового сиропу
    ❯ 2–3 ст. л. цукру
    ❯ цедра 1 лимона
    ❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
    ❯ 1/2 ч. л. соди
    ❯ 2 ст. л. соку лимона
    ❯ 360 г борошна
    ❯ 60 мл води
    ❯ жир та борошно для змащування та посипання форми
    Для просочення:
    ❯ 125 мл бузинового сиропу
    ❯ по 60 мл води та соку лимона
    Для глазурі:
    ❯ 100 г цукрової пудри
    ❯ 3 ст. л. соку лимона
    ❯ 2 ст. л. бузинового сиропу
    Додатково:
    ❯ форма для кексу

    Покроковий процес приготування лимонно-бузинового кексу

    Крок 1

    Маргарин нарізати кубиками та викласти в чашу міксера. Додати йогурт, сироп, цукор та цедру лимона. Добре все перемішати та збити в пишну масу.

    Крок 2

    Не припиняючи збивати, додати розпушувач, соду, влити сік лимона та порціями підмішати борошно. Влити воду та перемішати повторно.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 160 °. Форму для кексу змастити жиром і густо присипати борошном. Викласти у форму тісто і випікати виріб прибл. 40 хв. Готове виріб перевернути на блюдо. Інгредієнти для просочення перемішати та полити кекс.

    Крок 4

    Цукрову пудру збити із соком лимона та бузиновим сиропом. Якщо глазур занадто густа, додати 1-2 ст. л. сиропу або холодної води. Полити кекс цукровою глазур’ю та прикрасити суцвіттями бузини.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Лимонно-бузиновий кекс. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *