Рецепт “Лимонний курд” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 4 лимони
❯ 250 г цукрової пудри
❯ ванілін (за бажанням)
❯ 100 г вершкового масла
❯ 5 жовтків
❯ сіль
Покроковий процес приготування лимонного курду
Крок 1
Лимони обполоснути гарячою водою та обсушити. Цедру лимонів тонко натерти, сік віджати. Підготувати ємність із водою для приготування на водяній бані. У стійкій вогнетривка миска сік лимона перемішати з цедрою та цукровою пудрою, додати щіпку солі.
Крок 2
Вершкове масло охолодити та нарізати кубиками. Миску з лимонно-цукровою сумішшю встановити на водяну лазню. Додати в суміш нарізане масло і готувати, помішуючи віночком, поки олія не розтопиться і цукрова пудра не розчиниться.
Крок 3
Жовтки розтерти до білої з щіпкою солі. Миску з кремом зняти з водяної лазні, помішуючи, влити в крем збиті жовтки. Повернути миску на водяну баню і, постійно перемішуючи, готувати лимонний курд ок. 20 хв. Готовий лимонний курд подати охолодженим.