Рецепт “Мафіни яєчні з шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 100 г вареної шинки
❯ 100 г твердого сиру
❯ 80 г бекону (тонкими скибочками)
❯ 1 стручок солодкого перцю
❯ жменя молодого шпинату
❯ 4 яйця
❯ 150 мл молока
❯ 2 ст. л. борошна
❯ 1/4 ч. л. соди
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ жир для змащування формочок
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування мафінів з шинкою
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Форми для мафінів змастити жиром.
Крок 2
Шинку нарізати дрібними кубиками, твердий сир тонко налаштувати. Бекон нарізати смужками та обсмажити на сковороді без жиру до золотистого кольору. Обсмажений бекон перекласти в інший посуд.
Крок 3
Шпинат промити, перебрати та обсушити. На сковороді на жирі з-під бекону обсмажувати шпинат, поки листя не опаде.
Крок 4
Стручок перцю вимити та обсушити, плодоніжку з насінням видалити, м’якуш нарізати дрібними кубиками та обсмажувати на олії 10 хв.
Крок 5
Молоко розбовтати з яйцями та борошном, як на омлет, додати соду і перемішати. Посолити та поперчити.
Крок 6
Шинку перемішати з сиром, обсмаженим беконом, шпинатом і солодким перцем і розкласти по формах для мафінів. Залити продукти у формах яєчно-молочною сумішшю та запікати, поки яйця добре не схопляться (бл. 20 хв). Готові мафіни подати теплими з листовим салатом.