Перейти до вмісту
Головна » Мафіни з чорницею

Мафіни з чорницею

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Мафіни з чорницею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    12 ВИРОБІВ, 2 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    Для тесту:
    ❯ 180 мл молока
    ❯ 100 мл рослинної олії
    ❯ 1 яйце
    ❯ 150 г цукру
    ❯ 250 г борошна
    ❯ 2 ч. л. розпушувача для тіста
    ❯ 100 г ягід чорниці (або ірги)
    ❯ сіль
    Для начинки:
    ❯ 100 г вершкового масла
    ❯ 2 ст. л. згущеного молока

    Покроковий процес приготування мафінів з чорницею

    Крок 1

    Для начинки вершкове масло розтопити на повільному вогні, додати згущене молоко, довести до кипіння, зняти з вогню та дати масі добре охолонути.

    Крок 2

    Підготувати плоску тарілку і вислати її харчовою плівкою. Столовою ложкою відсадити на підготовлену тарілку 12 рівних порцій масляно-молочної маси та помістити в морозильну камеру на 45 хв – 1 годину.

    Крок 3

    Для тесту в глибокій мисці молоко розбовтати з олією та яйцем. В окремий посуд просіяти борошно з щіпкою солі та перемішати з розпушувачем. Вливаючи порціями рідку суміш до сухої, перемішати до одержання гладкого однорідного тіста. Ягоди промити, обсушити та підмішати в тісто.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 180 °. У формочки для мафінів вставити паперові касети та розподілити по них тісто, заповнивши форми на 2/3. У кожну форму покласти порцію затверділого масла з молоком. Випікати вироби бл. 25 хв. Перед подачею посипати цукром та прикрасити ягодами.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Мафіни з чорницею. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *