Рецепт “Маринований гарбуз” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порції, 1 година
Інгредієнти
– 600 г м’якоті гарбуза
– 1 цибулина
– 1/2 стручка перцю чилі
– 4 зубчики часнику.
Для маринаду:
– 8 бутонів гвоздики
– 6 горошин запашного перцю
– 4 лаврові листи
– 2 ст. л. цукрового піску
– 2 ч. л. солі
– 2 ст. л. рослинної олії
– 100 мл оцту
Покроковий процес приготування маринованого гарбузу
Крок 1
Гарбуз нарізати кубиками. Цибулю нарізати півкільцями, перець чилі, видаливши насіння, – кільцями, часник – платівками. Підготовлені овочі шарами укласти в баночки.
Крок 2
Для маринаду довести до кипіння 500 мл води, додати спеції, цукор, сіль, олія та оцет. Знову довести до кипіння і варити на дуже маленькому вогні 3 хв.
Крок 3
Маринад обережно розлити по банках з овочами та закатати. Перевернути, поставити на складений вчотирьох рушник і залишити до ранку. Прибрати у холодильник.