Рецепт “Медово-імбирний пиріг із солодкою грушею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 20 хвилин
У 1 порції: 260 ккал, 3 г білків,
6 г жирів, 50 г вуглеводів
Інгредієнти
На 10 порцій:
❯ 150 г цукру
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 500 мл води
❯ 2 тверді стиглі груші
❯ 80 г меду
❯ 150 мл молока
❯ 60 г вершкового масла
❯ 125 г борошна
❯ 1,5 ч. л. розпушувача
❯ 2 ч. л. меленого імбиру
❯ 1 ч. л. меленої кориці
❯ 1 яйце
Покроковий процес приготування медово-імбирного пирігу
Крок 1
Духовку нагріти до 170 °. Зі 100 г цукру, соку лимона та води приготувати сироп. Груші вимити, очистити, розрізавши вздовж навпіл, видалити серцевину та варити в сиропі 10 хв.
Крок 2
80 мл сиропу з-під груш з’єднати з медом і цукром, що залишився, влити молоко і нагрівати до розчинення цукру.
В окремому посуді масло розтерти з борошном, додати розпушувач, мелений імбир і корицю. Влити молочну суміш, вбити яйце та перемішувати до отримання однорідного тіста.
Крок 3
Вилити тісто прямокутну форму і викласти в нього груші зрізом вгору. Випікати пиріг 45 хв.