Рецепт “Мітболи з рисом у вершковому соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА 15 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 400 г рубаної свинини
❯ 400 г рубаної телятини
❯ 100 г рису
❯ рослинна олія
❯ 1 цибулина
❯ 1 морква
❯ сіль
❯ перець
Для соусу:
❯ 50 г вершкового масла
❯ 2 ст. л. борошна
❯ 1 цибулина
❯ 1 ст. л. середньогострої гірчиці із зернами
❯ 250 мл курячого бульйону
❯ 300 мл вершків
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування мітболи з рисом
Крок 1
Рис відварити. Цибулину та моркву очистити, цибулину посікти, моркву натерти на середній тертці. Овочі
обсмажувати на олії до м’якості моркви. Рис та овочі перемішати з телятиною та свининою, посолити та поперчити. Сформувати з маси кульки та обсмажити на гарячій олії з усіх боків. Обсмажені мітболи перекласти у форму для запікання.
Крок 2
Для соусу цибулину очистити, порубати та обсмажити на олії до прозорості. Присипати цибулю борошном і, помішуючи, влити бульйон та вершки. Соус довести до кипіння, додати гірчицю, посолити та поперчити.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Соусом залити мітболи в формі, накрити листом фольги та запікати 30 хв. Фольгу зняти та запікати ще 5 хв.