Рецепт “М’ясний пиріг з картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 627 ккал, 25 г білків,
45 г жирів, 30 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 2 великі бульби картоплі
❯ сіль
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 600 г рубаної свинини
❯ 1 цибулина
❯ 3 товсті скибочки бекону
❯ 2 ч. л. рубаного розмарину
❯ 1 зубчик часнику
❯ 4 ст. л. томата-пасти
❯ 100 мл бульйону
❯ 250 г готового пісочного тіста
❯ 1 яйце
Покроковий процес приготування м’ясного пирогу
Крок 1
Картоплю очистити та варити в киплячій підсоленій воді до напівм’якості. Воду злити, бульби нарізати півколами.
Крок 2
Нагріти духовку до 220 °. Цибуля і часник очистити та порубати. Бекон нарізати дрібними кубиками. На сковороді нагріти олію та обсмажити бекон. Покласти цибулю, часник та розмарин, обсмажувати до напівпрозорості овочів. Додати рубане м’ясо, посолити та поперчити, підмішати томат-пасту і готувати на слабкому вогні прибл. 12 хв. Влити бульйон та уварювати суміш на слабкому вогні до загусання.
Крок 3
Пісочне тісто розкачати у круглий пласт завтовшки бл. 3 мм і перекласти його на змащений жиром лист. В центр викласти охолоджену м’ясну начинку, накрити її кухлями картоплі. Зведені краї тіста підтягнути до центру та частково прикрити ними начинку. Випікати пиріг 15-20 хв, поки тісто добре не зарум’яниться.