Рецепт “Омлет на пару в порційних формах” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 3 яйця
❯ 100 мл води
❯ 2 цибулини
❯ 1 ст. л. рослинного масла
❯ жменю свіжозамороженої спаржевої квасолі або свіжозаморожених овочів асорті
❯ 1 ст. л. борошна
❯ 1/4 ч. л. соди
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування омлета на пару
Крок 1
Підготувати ємність для приготування на водяній лазні. Свіжозаморожені овочі розморозити та варити на гарячій водяній бані прибл. 5 хв.
Крок 2
Цибулини очистити, дрібно нарізати та обсмажити на сковороді на олії до прозорості. Обсмажену цибулю та приготовлені на пару овочі перемішати, злегка посолити, поперчити та розподілити по порційним формочкам.
Крок 3
У глибокій мисці розбовтати яйця з борошном та щіпкою соди та, вливаючи тонким струмком воду, збивати віночком до одержання гладкої однорідної пишної маси.
Крок 4
Яєчну масу розлити за формами з овочами. Встановити форми в кошик пароварки та готувати омлет 5 хв. Подати, не викладаючи з порційних форм.
НА ЗАМІТКУ
Такий самий омлет можна приготувати на водяній бані в духовці. Підготувати глибоку форму із гарячою водою та встановити в неї форми з яєчною масою так, щоб вони були занурені у воду на 2/3. Накрити форму листом алюмінієвої фольги та готувати омлети на пару 5-8 хв.