Рецепт “Пампушки з шоколадним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 30 хвилин
У 1 порції: 200 ккал, 3 г білків,
12 г жирів, 20 г вуглеводів
Інгредієнти
На 30 шт.
❯ 30 г свіжих дріжджів
❯ 200 мл теплого молока
❯ 50 г цукру
❯ 500 г борошна
❯ 80 г вершкового масла
❯ 2 яйця
❯ 1 пакетик ванільного цукру
❯ терта цедра 1 лимона
❯ 50 мл рому
❯ дрібка солі
❯ рослинна олія для фритюру
Для шоколадного соусу:
❯ 100 мл вершків
❯ 200 г шоколаду
Покроковий процес приготування пампушок з шоколадним соусом
Крок 1
З дріжджів, половини молока, 1 стіл. ложки цукру та 2 стіл. ложок борошна приготувати опару. Дати їй підійти 15 хв. Яйця з вершковим маслом збити в пишну масу. Додати опару, цедру, ванільний цукор, ром, щіпку солі, що залишилися цукор, борошно та молоко. Замісити тісто та дати йому підійти у теплому місці 1 годину.
Крок 2
Сформувати із тіста кульки, злегка їх сплющити. Від країв до центру зробити 5-6 надрізів. Обсмажити у фритюрі до золотистого кольору. Вершки нагріти та розтопити у них шоколад. Подати пампушки, поливаючи солодким соусом.