Рецепт “Паста біголі з морепродуктами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
У 1 порції: 550 ккал, 24 г білків,
69 г жирів, 77 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 400 г борошна із твердих сортів пшениці
❯ 1 яйце
❯ 1 яєчний жовток
❯ 3 ст. л. оливкової олії
❯ 1 очищена цибулина
❯ 1 очищений зубчик часнику
❯ 100 г філе анчоусів у маслі
❯ 200 г мідій
❯ 1 пучок петрушки
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування пасти біголі
Крок 1
У невеликій мисці яйце і жовток збити віночком із щіпкою солі та 100 мл води. Борошно просіяти гіркою на робочу поверхню, посередині зробити поглиблення. Влити туди яєчну суміш і поступово підсипаючи борошно, замісити еластичне тісто. Прибрати у холодильник на 30 хв. Розкачати тісто у тонкий пласт і нарізати смужками шириною прибл. 1,5 см. Згорнути кожну у трубочку, злегка обваляти у борошні та просушити.
Крок 2
Цибулю очистити, порубати та обсмажувати на оливковій олії на слабкому вогні 10 хв. Додати нарізаний пластинами часник, через 1 хв – подрібнені анчоуси та готувати, доки вони не розваряться.
Крок 3
Пасту варити у достатній кількості киплячої підсоленої води 3-4 хв. Мідії прогріти в анчоусному соусі. Пасту відкинути на друшляк, перемішати з мідіями, анчоусним соусом та рубаною зеленню.