Рецепт “Півник у вині” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 години 15 хвилин
У 1 порції: 980 ккал, 80 г білків,
70 г жирів, 20 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 півник (або курка, бл. 2 кг), готовий до кулінарної
❯ обробці
❯ 700 мл сухого червоного вина
❯ 300 г печериць
❯ 250 г сирокопченої шинки
❯ 1 червона цибулина
❯ 1 зубчик часнику
❯ 3 моркви
❯ 3 стебла селери
❯ 10 дрібних цибулин
❯ 6 ст. л. оливкової олії
❯ 1 пучок запашних трав (чебрець, петрушка, розмарин, лавровий лист)
❯ 1 л курячого бульйону
❯ 120 г томату-пасти
❯ 100 г вершкового масла
❯ 50 мл коньяку
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування півника у вині
Крок 1
Птаха нарізати порційними шматками, посолити та поперчити. Викласти в миску, залити вином і залишити маринуватися під кришкою у холодильнику 8–12 год.
Крок 2
Шинку нарізати дрібними скибочками. Червону цибулину, дрібну цибулю та часник очистити. Цибулину і часник крупно порубати, дрібну цибулю відкласти. Очищену моркву та селеру нарізати скибочками. Шматки птиці за допомогою шумівки вийняти з вина, вино зібрати.
Крок 3
У сотейнику на 5 стіл. ложках оливкової олії обсмажити птицю і перекласти в іншу посуд. На жирі, що залишився
обсмажувати шинку 2 хв. Додати рубану цибулю та часник, повернути в сотейник птицю, покласти моркву, селера,
дрібна цибуля і пучок запашних трав. Влити бульйон та вино з-під птиці, посолити та поперчити. Накрити сотейник листом пергаменту і гасити на слабкому вогні 2 год.
Крок 4
Гриби нарізати четвертинками, обсмажити на сковороді оливковій олії, що залишилася і додати до сотейника. Покласти томат-пасту та готувати 15 хв. Пучок запашних трав видалити. Влити в сотейник коньяк, додати нарізане вершкове масло і добре нагріти. Страву подати гарячою