Перейти до вмісту
Головна » Півник у вині

Півник у вині

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Півник у вині” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 3 години 15 хвилин
    У 1 порції: 980 ккал, 80 г білків,
    70 г жирів, 20 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 півник (або курка, бл. 2 кг), готовий до кулінарної
    ❯ обробці
    ❯ 700 мл сухого червоного вина
    ❯ 300 г печериць
    ❯ 250 г сирокопченої шинки
    ❯ 1 червона цибулина
    ❯ 1 зубчик часнику
    ❯ 3 моркви
    ❯ 3 стебла селери
    ❯ 10 дрібних цибулин
    ❯ 6 ст. л. оливкової олії
    ❯ 1 пучок запашних трав (чебрець, петрушка, розмарин, лавровий лист)
    ❯ 1 л курячого бульйону
    ❯ 120 г томату-пасти
    ❯ 100 г вершкового масла
    ❯ 50 мл коньяку
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування півника у вині

    Крок 1

    Птаха нарізати порційними шматками, посолити та поперчити. Викласти в миску, залити вином і залишити маринуватися під кришкою у холодильнику 8–12 год.

    Крок 2

    Шинку нарізати дрібними скибочками. Червону цибулину, дрібну цибулю та часник очистити. Цибулину і часник крупно порубати, дрібну цибулю відкласти. Очищену моркву та селеру нарізати скибочками. Шматки птиці за допомогою шумівки вийняти з вина, вино зібрати.

    Крок 3

    У сотейнику на 5 стіл. ложках оливкової олії обсмажити птицю і перекласти в іншу посуд. На жирі, що залишився
    обсмажувати шинку 2 хв. Додати рубану цибулю та часник, повернути в сотейник птицю, покласти моркву, селера,
    дрібна цибуля і пучок запашних трав. Влити бульйон та вино з-під птиці, посолити та поперчити. Накрити сотейник листом пергаменту і гасити на слабкому вогні 2 год.

    Крок 4

    Гриби нарізати четвертинками, обсмажити на сковороді оливковій олії, що залишилася і додати до сотейника. Покласти томат-пасту та готувати 15 хв. Пучок запашних трав видалити. Влити в сотейник коньяк, додати нарізане вершкове масло і добре нагріти. Страву подати гарячою

    Сьогодні ми дізналися як готується Півник у вині. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *