Перейти до вмісту
Головна » Пончики з джемом та цукровою глазур’ю

Пончики з джемом та цукровою глазур’ю

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Пончики з джемом та цукровою глазур’ю” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 ГОДИНИ 40 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    Близько 30 виробів:
    ❯ 100 г свіжих пекарських дріжджів
    ❯ 100 г цукру
    ❯ 1 кг борошна
    ❯ 500 мл молока
    ❯ 6 жовтків
    ❯ 1 яйце
    ❯ сік та цедра 1 лимона
    ❯ 50 мл горілки
    ❯ 100 г вершкового масла
    ❯ сіль
    ❯ 400 г джему
    ❯ 1,5 л рослинної олії
    Для глазурі:
    ❯ 250 г цукрової пудри
    ❯ 3–4 ч. л. соку лимона

    Покроковий процес приготування пончиків з джемом

    Крок 1

    Дріжджі розім’яти, змішати з 1 ст. л. цукру та 200 г борошна, залити 150 мл теплого молока, добре розбовтати та залишити в теплому місці без протягів на 1 год.

    Крок 2

    У мисці жовтки і яйце розтерти з цукром, що залишився і щіпкою солі, додати горілку, сік та цедру лимона. Покласти вершкове масло, всипати борошно та перемішати. Додати дріжджову суміш, влити решту молоко і вимісити гладке нелипке тісто. Дати тесту підійти у теплому місці прибл. 40 хв.

    Крок 3

    Руки змастити рослинною олією. Тісто обім’яти, розкотити в пласт завтовшки прибл. 5 мм і нарізати кружальцями. На половину кружків викласти по 1 ч. л. джему, накрити рештою кружками та защипати краї, формуючи круглі вироби.

    Крок 4

    У сотейнику довести до кипіння достатню кількість олії та порційно обсмажувати вироби до золотистого кольору. Викладати шумівкою на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку жиру.

    Крок 5

    Для глазурі цукрову пудру збити з соком лимона і покрити сумішшю кожен виріб. Пончики подати теплими.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Пончики з джемом та цукровою глазур’ю. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *