Рецепт “Пожарські котлети з гарніром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порції, 50 хвилин
Інгредієнти
– 700 г курячого філе зі стегенець і грудки (приблизно 2:1)
– 100 г білого хліба
– 300 мл вершків 10% жирності
– 1 велика цибулина
– 100 г вершкового масла
– 600 г картоплі
– 1/3 кореня селери
– 4 ст. л. панірувальних сухарів
– 4 ст. л. рослинної олії
– 4 ст. л. рубаної зелені
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування пожарських котлет
Крок 1
Куряче філе вимити та добре обсушити. Потім нарізати, скласти у чашу блендера і подрібнити. З хліба зрізати кірку, м’якуш замочити в 150 мл холодних вершків.
Крок 2
Цибулину очистити та дрібно нарізати. У невеликій сковороді розпустити половину вершкового масла і при помішуванні підрум’янити лук до золотистого кольору. Дати охолонути.
Крок 3
У подрібнене куряче філе додати хліб у вершках (не витискати!), остигнула смажена цибуля, трохи посолити, поперчити та ретельно вимісити до отримання фаршу.
Крок 4
Картоплю і селеру очистити, вимити та крупно нарізати. Перекласти в каструлю, залити гарячою водою, довести до кипіння та варити на маленькому вогні до готовності.
Крок 5
З курячого фаршу, що вийшов, мокрими руками сформувати котлети довгастої форми. Обвалювати в панірувальних сухарях і обсмажити з усіх боків на рослинної олії.
Крок 6
Картоплю і селеру розім’яти, додати вершки, що залишилися (підігріти), масло, посолити, поперчити, перемішати. Готові котлети розкласти по тарілках разом з приготованим пюре та посипати зеленню.