Рецепт “Путанеска паста з гострим соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 20 хвилин
У 1 порції: 540 ккал, 19 г білків,
17 г жирів, 81 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 400 г макаронних виробів (наприклад, рігатоні)
❯ сіль
❯ 4 зубчики часнику
❯ 6–8 філе анчоусів у маслі
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ 1 банка (400 г) консервованих очищених помідорів шматочками
❯ 100 г чорних оливок без кісточки
❯ 1 ст. л. дрібно нарізаних консервованих каперсів
❯ свіжомелений чорний перець
Покроковий процес приготування путанески
Крок 1
Пасту відварити у підсоленій воді, як описано на пакуванні. Тим часом часник очистити та порубати. Філе анчоусів подрібнити.
Крок 2
Нагріти у глибокій сковороді оливкова олія, додати часник, анчоуси та консервовані помідори разом з рідиною.
Готувати на слабкому вогні 4 хв.
Крок 3
У томатно-часниковий соус покласти оливки з каперсами. Приправити свіжомеленим чорним перцем до смаку. (Солити соус не потрібно – анчоуси містять достатню кількість солі.)
Крок 4
Відварену пасту відкинути на друшляк, змішати з соусом і розкласти по порційним тарілкам.
Для цієї страви добре використовувати короткі трубчасті макаронні вироби. Завдяки своїй порожній формі вони
добре вбирають соус. В Італії пасту зі всілякими соусами подають на перше замість супу.