Рецепт “Равіолі із дріжджового тіста з ніжною начинкою зі шпинату” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
В 1 порції: 470 ккал, 16 г білків,
19 г жирів, 58 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції
Для тесту:
❯ 100 мл молока
❯ 1 ч. л. цукру
❯ 10 г дріжджів
❯ 250 г борошна
❯ сіль
❯ 1 яйце
Для начинки та прикраси:
❯ 1 ст. л. вершкового масла
❯ 50 г рубаної цибулі
❯ 50 г бекону
❯ 150 г шпинату
❯ 2–3 ст. л. молока
❯ 1 ст. л. панірувальних сухарів
❯ 3 зубчики подрібненого часнику
❯ сіль
❯ тертий мускатний горіх
❯ мелений чорний перець
❯ 100 г рикоти або сиру
❯ 3 ст. л. тертого пармезану або будь-якого твердого сиру
❯ вершкове масло
Покроковий процес приготування равіолі
Крок 1
Нагріти молоко з цукром і щіпкою солі. Розвести в молоці дріжджі. Підмішати 1 стіл. ложку борошна та поставити в тепле місце підходити на 15 хв. Всипати борошно, що залишилося, вбити яйце та замісити тісто. Накрити серветкою та поставити в тепле місце підходити на 1 год.
Крок 2
Для начинки нагріти на сковороді вершкове масло та обсмажувати на ньому цибулю та нарізану кубиками бекон 3 хв. Додати шпинат, влити молоко та тушити 3 хв. Підмішати часник, посолити, поперчити, приправити мускатним горіхом. Зняти з вогню, додати рикоту. Дати охолонути.
Крок 3
Розкачати тісто у тонкий пласт на посипаній борошном поверхні та вирізати з нього кола. Викласти на тісто начинку та зробити равіолі. Варити у киплячій підсоленій воді 10 хв.
Крок 4
Викласти равіолі на блюдо. Посипати тертим пармезаном і прикрасити листочками шпинату.