Перейти до вмісту
Головна » Сальтимбокка по-римськи

Сальтимбокка по-римськи

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Сальтимбокка по-римськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 35 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 8 тонких скибочок телятини
    ❯ 8 тонких скибочок пармської шинки
    ❯ 8 листків шавлії
    ❯ 100 мл білого сухого вина
    ❯ 60 г вершкового масла
    ❯ 2 ст. л. оливкової олії
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування сальтимбокки

    Крок 1

    Шавлію промити та обсушити. Скибочки телятини злегка відбити. На кожну скибочку м’яса покласти 1 скибочку шинки, 1 листок шавлії та зафіксувати дерев’яними шпажками.

    Крок 2

    На сковороді з товстим дном нагріти оливкову олію.

    Крок 3

    Викласти салтимбокки на гарячу сковороду стороною з шавлією вниз і обсмажити до золотистого кольори. Салтимбокки перевернути, готувати ще 2 хв і перекласти в інший посуд.

    Крок 4

    Жир на сковороді дегласувати, вливши вино. Нагрівати вино 1 хв, інтенсивно знімаючи дерев’яною лопаткою залишки жиру з дна та стінок посуду. Покласти вершкове масло і перемішати до отримання однорідної маси.

    Крок 5

    Соус посолити та поперчити на смак. Викласти в соус салтимбокки та добре нагріти. Страву подати гарячою.

    НА ЗАМІТКУ
    Замість пармської шинки для салтимбокки часто використовують прошуто чи іншу подібну шинку. Нерідко м’ясо з шинкою згортають у рулетик і закріплюють на ньому листок шавлії.

    Сьогодні ми дізналися як готується Сальтимбокка по-римськи. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *