Рецепт “Сальтимбокка по-римськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 8 тонких скибочок телятини
❯ 8 тонких скибочок пармської шинки
❯ 8 листків шавлії
❯ 100 мл білого сухого вина
❯ 60 г вершкового масла
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування сальтимбокки
Крок 1
Шавлію промити та обсушити. Скибочки телятини злегка відбити. На кожну скибочку м’яса покласти 1 скибочку шинки, 1 листок шавлії та зафіксувати дерев’яними шпажками.
Крок 2
На сковороді з товстим дном нагріти оливкову олію.
Крок 3
Викласти салтимбокки на гарячу сковороду стороною з шавлією вниз і обсмажити до золотистого кольори. Салтимбокки перевернути, готувати ще 2 хв і перекласти в інший посуд.
Крок 4
Жир на сковороді дегласувати, вливши вино. Нагрівати вино 1 хв, інтенсивно знімаючи дерев’яною лопаткою залишки жиру з дна та стінок посуду. Покласти вершкове масло і перемішати до отримання однорідної маси.
Крок 5
Соус посолити та поперчити на смак. Викласти в соус салтимбокки та добре нагріти. Страву подати гарячою.
НА ЗАМІТКУ
Замість пармської шинки для салтимбокки часто використовують прошуто чи іншу подібну шинку. Нерідко м’ясо з шинкою згортають у рулетик і закріплюють на ньому листок шавлії.