Рецепт “Шоколадне печиво з сирним прошарком” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 1 година
Інгредієнти
Для бісквітного пласта:
– 180 г борошна
– 50 г чорного шоколаду
– 50 г вершкового масла
– 100 г цукру
– 1 ч. л. харчової соди
– 1 ст. л. столового оцту
– 5 ст. л. порошку какао
– 80 мл води
– 80 мл олії
– Сіль
Для сирного прошарку:
– 200 г сиру
– 100 мл жирних вершків
– 100 г цукру
– 1/2 ч. л. агар-агара
Покроковий процес приготування шоколадного печива
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати лист, вистелити його пергаментом.
Крок 2
Шоколад із вершковим маслом розтопити в мікрохвильовій печі та остудити.
Крок 3
Борошно перемішати з цукром, какао та щіпкою солі. Невеликими порціями підмішати суху суміш до шоколадно-масляної суміші, додати рослинну олію і, вливаючи воду, перемішати до отримання гладкого однорідного тіста. Соду погасити оцтом і підмішати у тісто.
Крок 4
Тісто вилити на підготовлений лист тонким шаром і випікати 12-15 хв. (Готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки.) Готовий бісквітний пласт вийняти з духовки, дати охолонути бл. 10 хв і розрізати його навпіл.
Крок 5
Для сирного прошарку вершки змішати з цукром, додати агар-агар і, перемішуючи, довести суміш до кипіння. Варити суміш бл. 2 хв, зняти з вогню, додати до сиру і збити його в однорідну пишну масу.
Крок 6
Масу викласти на половину бісквітного пласта і накрити іншою половиною. Через 5-7 хв за допомогою круглої виїмки для тіста нарізати пласт кружальцями.